I denne boken forteller Xinran historier om menn og kvinner som vokste opp under Kinas ettbarnspolitikk. Kina forvandler seg raskt, og det har vært store forventinger til disse dyrebare enebarna. Selv føler de ikke det store ansvaret. Familiene verdsetter disse barna som «små keisere» og «soler», mens prisen blir gjerne høy. Ofte føler de isolasjon, forvirring og manglende evne til å håndtere livets utfordringer. Her kan man blant annet lese om sønner som er ute av stand til å pakke egne kofferter og doktorgradsstudenter som kjemper seg ut av ekstrem fattigdom. Xinran skriver med journalistisk teft, med en romanforfatters penn. Omtalen er utarbeidet av BS.
Med journalistisk teft og en romanforfatters penn forteller Xinran de bemerkelsesverdige historiene om menn og kvinner født i Kina etter 1979 – generasjonen som vokste opp under Kinas ettbarnspolitikk.
I 2015 opphevet kinesiske myndigheter forbudet. Xinran beskriver de enorme konsekvensene denne politikken har hatt for tre generasjoner kinesere: besteforeldre, foreldre og de dyrebare enebarna. I møte med store forventninger og fritatt for ansvar har mange kinesiske barn erfart isolasjon, forvirring og en manglende evne til å håndtere livets utfordringer.
I Gimeghimmelen møter leseren blant annet voksne sønner ute av stand til å pakke egne kofferter og døtre i opprør mot sin mødre, men også doktorgradsstudenter som kjemper seg ut av ekstrem fattigdom. På hver sin måte synliggjør disse håp av frykt i verdens mest folkerike stat.