I 2014 er det 20 år siden Bent Stiansen åpnet den anerkjente restauranten Statholdergaarden. I løpet av disse årene har mer enn 150 lærlinger innen kokke- og servitørfaget vært innom Stiansens kjøkken. Mange av dem driver i dag sine egne restauranter, og dette har lokket Stiansen på en kulinarisk rundreise fra Harstad i nord til Kristiansand i sør. På veien har han besøk 20 av sine gamle lærlinger og laget mat med dem, besøkt lokale råvareprodusenter og testet restaurantenes personalmat. Her deler han mer enn 100 oppskrifter fra reisen, alt fra husmannskost og hverdagsmat til de flotteste festmåltider.
Nå serverer Bent Stiansen oss en helt ny kokebok med mer enn hundre nye oppskrifter, og som garnityr tar han oss med på en kulinarisk rundreise til alle Norges landsdeler.
I 2014 er det tyve år siden Bent Stiansen åpnet sin Michelin-stjernerestaurant Statholdergaarden (ingen restaurant i Norden har hatt en stjerne lenger enn denne). Gjennom disse årene har han hatt mer enn 150 lærlinger innen kokke- og servitørfaget, og mange av dem driver i dag sine egne restauranter. Gjennom det siste året har Stiansen besøkt tyve av sine gamle matelever, fra Harstad i nord til Kristiansand i sør, fra Bergen og Stavanger i vest til Lillehammer og Oslo i øst. Han har laget mat med dem, blitt med på besøk til lokale råvareprodusenter og smakt på restaurantenes egen personalmat. Boken består av alt fra husmannskost og enkle hverdagsretter til vidunderlige festoppskrifter.