Hopp over navigasjon
    
Søk med mobilen
Omslagsbilde
""
Logg inn øverst til høyre, med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgitt:
2005 . - Bok . - 191 s.
Bokmål
Sjanger:
Hylleplass:
Bestill       Husk denne

(beta)Bli den første til å skrive anmeldelse

NrAvdelingBindPlasseringNoteStatusHylle
1Sølvberget, 3. etasje FagbøkerPå hylla q 641.5945 DE
Forlaget skriver om denne boka:
Florentinerne er lidenskapelige når det gjelder matens opprinnelse og hvordan den skal tilberedes. På sitt favorittmarked lar de slakteren velge det beste kjøttstykket til en oppskrift, og tar vel imot grønnsakhandlerens gode råd om tilberedninigen av artisjokkene som en lokal bonde har dyrket. Hver eneste matvare, fra brød, olivenolje og vin - grunnpilarene i det toskanske kjøkkenet - til spekemat, ferske oster og den alltid populære gelato (iskrem), er nøye utvalgt fra en leverandør man stoler på.
Etter hundrevis av år følger fortsatt den florentinske kokekunsten en klar hovedregel: Maten blir best når de essensielle smakene i råvaren får spille hovedrollen. Denne enkle filosofien setter sitt preg på alle kjøkkener i Firenze, både hjemme og i restaurantene, og etterlignes langt utenfor byens grenser.

Side
Innledning
Kulinarisk historie13
Dagens kjøkken14
Spise ute16
Markeder23
Kart over Firenze og Toscana26
Det beste fra Firenze
Salumi og affettati30
Olivenolje fra Toscana34
Kaffe og kafeer38
Vin fra Toscana44
Kunsten å lage brød53
Kunsten å lage ost56
Gelato - iskrem62
Fakta
Ordliste185
Ordliste187
Stikkordregister188
Takk og fotograferte steder191

Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om Firenze : autentiske oppskrifte
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning

Huskeliste

Lista er tom