Flere millioner mennesker flykter fra sine hjemland i Midtøsten. Flere av dem er kristne, som drives vekk fra områdene der den kristne kirke først etablerte seg. I denne boken forteller forfatteren om møter med mennesker som står midt i dramaet. Hun har snakket med flyktninger og kirkeledere, politikere og personer som risikerer livet for å hjelpe. Hun har også møtt folk som drømmer om trygghet i en selvstyrt provins for kristne og andre minoriteter. Enkeltskjebene settes inn i en politisk og historisk sammenheng, og Fure drar linjer til folkemordet i Tyrkia for hundre år siden. Hvorfor ble de religiøse motsetningene i Syria og Irak så dype, er et av spørsmålene hun stiller i boken.
Rett foran øynene våre utspiller et av vår tids største dramaer seg. Flere millioner mennesker flykter fra sine hjemland i Midtøsten. Blant disse er det mange kristne. De drives vekk fra områdene der den kristne kirke først etablerte seg. Slik kuttes kirkens røtter.
I Flukten fra Syria og Irak forteller Kari Fure om møter med mennesker som står midt i dramaet. Hun har snakket med flyktninger og kirkeledere, politikere og personer som risikerer livet for å hjelpe - og orientalske kristne som starter et nytt liv i Tyskland, Sverige og Norge.
Fure setter enkeltskjebnene inn i en politisk og historisk sammenheng. Hun drar linjene til folkemordet i Tyrkia for hundre år siden, og spør hvorfor de religiøse motsetningene i Syria og Irak ble så dype. Fure har også møtt folk som drømmer om trygghet i en selvstyrt provins for kristne og andre minoriteter på Ninive-sletta i Nord-Irak.
Boken er utgitt med støtte fra Fritt Ord.
Kari Fure er redaktør i Dagen og har i mange år skrevet om menneskerettigheter og diskriminering av kristne og andre religiøse grupper. Hun er cand.polit. med hovedfag fra Universitetet i Bergen.