I denne personlige boken forteller Anne Bitsch om oppveksten med en psykisk syk og alkoholisert mor. Hvordan kunne familien deres gå i oppløsning uten at noen grep inn? Forfatteren har saumfart gamle brev, dagbøker og offentlige arkiver for å finne svar på hva som egentlig hendte. Hun har også samtalt med mennesker som kjente dem den gangen. Boken utfordrer mytene om den typiske misbruker og beskriver både enkeltmenneskers og samfunnets følelse av avmakt i møte med omsorgssvikt av barn fra «møblerte hjem». Omtalen er utarbeidet av BS.
Gårdunå, erduikkelengermindatter er Anne Bitschs fortelling om en oppvekst med en psykisk syk og alkoholisert mamma. Ved å lete i gamle brev, dagbøker, offentlige arkiver og gjennom samtaler med mennesker som kjente dem, prøver forfatteren å finne svar på hvordan en familie kunne gå i oppløsning uten at noen grep inn. Hun vil avkle mytene om den typiske misbruker og skildrer enkeltmenneskets og samfunnets avmakt i møte med omsorgssvikt av barn fra "møblerte hjem".
Gårdunå er en personlig bok om overlevelse og tilgivelse, som tar parti for de barna som ikke selv kan fortelle hvordan de har det når mor eller far drikker.
"Som barn skjønte jeg det aldri, hvorfor andre ikke ville hjelpe oss, sånn på ordentlig. Når jeg tenker meg om, skjønner jeg det heller ikke i dag."