Hopp over navigasjon
    
Søk med mobilen
Omslagsbilde
""
Logg inn øverst til høyre, med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgitt:
Oslo : Gyldendal , [2023] . - Bok . - 286 sider
Bokmål
Opplysninger:
Franske kong Ludvig XIV graverte på 1600-tallet inn teksten «Kongens ytterste argument» på sine kanoner. Når alle andre argumenter var brukt, fikk kanonene avgjøre saken. Krig er fortsatt et politisk verktøy, men mye har endret seg når det kommer til hvordan krig og væpnede konflikter utspiller seg. Terrororganisasjoner og opprørsgrupper fører krig mot stater og kulturer, samtidig som krigen i Ukraina er en gammeldags krig der en stat forsøker å erobre en annen. Dette har skapt en ny usikkerhet i Norge og i Europa. General, forsker ved Forsvarets forskningsinstitutt og tidligere forsvarssjef Sverre Diesen ser store endringer i hvordan dette vil arte seg i tiden fremover. Hva slags aktører vil gå til krig, med hvilken hensikt, og med hvilke midler? Hvordan skal et lite land som Norge klare å henge med i en stadig mer kostbar militær utvikling? Og hvordan står det egentlig til med det norske forsvaret? Hva kreves for at det skal kunne møte morgendagens trusler? Krig, konflikt og militærmakt er en bok for alle med interesse for forsvars- og sikkerhetspolitikk i en tid da krig og konflikt igjen er noe vi må forholde oss til.
Hylleplass:
355.02 DIE
Bestill       Husk denne

(beta)Bli den første til å skrive anmeldelse

NrAvdelingBindPlasseringNoteStatusHylle
1Sølvberget, 1. etasje Forstå verdenPå hylla 355.02 DIE
3Sølvberget, 3. etasje På hylla 355.02 DIE
FRANSKE KONG LUDVIG XIV graverte på 1600-tallet inn teksten «Kongens ytterste argument» på sine kanoner. Når alle andre argumenter var brukt, fikk kanonene avgjøre saken. Krig er fortsatt et politisk verktøy, men mye har endret seg når det kommer til hvordan krig og væpnede konflikter utspiller seg. Terrororganisasjoner og opprørsgrupper fører krig mot stater og kulturer, samtidig som krigen i Ukraina er en gammeldags krig der en stat forsøker å erobre en annen. Dette har skapt en ny usikkerhet i Norge og i Europa.

General, forsker ved Forsvarets forskningsinstitutt og tidligere forsvarssjef Sverre Diesen ser store endringer i hvordan dette vil arte seg i tiden fremover. Hva slags aktører vil gå til krig, med hvilken hensikt, og med hvilke midler? Hvordan skal et lite land som Norge klare å henge med i en stadig mer kostbar militær utvikling? Og hvordan står det egentlig til med det norske forsvaret? Hva kreves for at det skal kunne møte morgendagens trusler?

Krig, konflikt og militærmakt er en bok for alle med interesse for forsvars- og sikkerhetspolitikk i en tid da krig og konflikt igjen er noe vi må forholde oss til.

Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om Krig, konflikt og militærmakt :
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning

Huskeliste

Lista er tom