Logg inn øverst til høyre, med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
172 s.
8203260535 : Kr. 298
0326586
Bestill
Les e-bok
Husk denne
(beta)Bli den første til å skrive anmeldelse
Vis alltid denne fanen
Forlaget skriver om denne boka:
Henry Notaker har sett på de kulinariske siden ved Ibsens liv og diktning, og han har funnet frem til ukjente Ibseniana i menyer fra utenlandke æresmiddager.
Arne Brimi har gitt nyskapte variasjoner over litterære retter som "Noras makroner" og "Lille Henriks honningkaker".
Vis alltid denne fanen
Side Forord 6 Lille henriks honningkaker 8 Prestens kalvemiddag 11 Bacchus i Grimstad 16 Rummels fiskesuppe 21 Makulatur-aftens à la Catilina 24 Bergensk blommesuppe 28 Heibergs rådyrstek 32 Kaféliv i hovedstaden 36 Prestegårdmat i Lom 39 På Romas osterier 43 Hvitløksomelett à la Ischïa 46 Vaktler i Pompeii 49 Sankt Peders kage 50 Kongpunsj og Vasaorden 54 Suez-reker i Ismaïlia 57 Trondhjems-uer i Dresden 61 Keiserens karpenakker 66 Hausbrot og øl i Wien 70 Knackwurst i München 73 Hønsestek i Gossensass 77 Æresdoktoral oksetunge 8+ Stek og toddy hos Jonas Lie 84 Sopp à la Asbjørnsen 86 Marsala og vermut i Roma 89 Skandinavisk julegrøt 94 Nostalgisk Mortensgås 97 Noras makroner 102 Fru Stockmanns oksestek 106 Fuglevilt og moselvin hos Bjørnson 110 Grosserer Werles meny 116 Rellings sildesalat 118 Smörgåsbord i Stokholm 122 Blåkokt ørret og rhinskvin 124 Hedda Gablers kramsfugl 129 Koldskål i Kristiania 132 Stambord på Grand 137 Lammemiddag med Brandes 140 Dietrichsons dyrestek med makaroni 144 Nordisk 70-årsjubel 150 Henrik Ibsen og bordets språk 154 Appendiks 163 Kronologi 164 Kilder 165 Billedliste 171 Register over Arne Brimis oppskrifter 172