SOM VANLIG PRESENTERER KRITIKKJOURNALEN VIKTIGSTE NORSKE BØKER. Kjente forfattere som Anne Holt, Gerd Brantenberg, Arne Berggren, Ola Bauer og Merethe Lindstrøm er blant de norske prosaistene som blir anmeldt, sammen med lyrikere som Øyvind Berg, Gro Dahle, Terje Johanssen og Jon Fosse. Og selvfølgelig finner du også anmeldelser av fag- og debattbøker. Denne gangen har vi valgt en kontroversiell innfallsvinkel. Vi har bedt anmelderne gå inn og undersøke hvilke tabuer som gjelder i det norske samfunnet i dag. Finnes den i samtids litteraturen eller er den blitt helt ufarlig? Viser Dag Solstads siste essaysamling at han har blitt reaksjonær eller tar de unge kritikerne helt feil? Og hva med skolebøkene? Hvor går grensen for hva dine barn får lære i skolen?
TAR PULSEN PÅ EUROPA
Mens vi i tidligere år har anmeldt den oversatte verdenslitteraturen har vi i år bedt skribenter fra hele Europa skrive kort om hva som rører seg i deres samfunn.
Hva må man ikke snakke om i England? Hva består det ubehagelige i i Nord-Irland og er nå egentlig danskene så frisinnete som vi vil ha det til? Kan kirken i Romania egentlig ta æren for demokratiseringsdebatten og er demokratiet alltid det beste? Dette er spørsmål som burde nedfelt seg i samfunnsdebatten og som du finner drøftet i årets KRITIKKJOURNAL. De siste 15 årene har KRITIKKJOURNALEN etablert seg som et ledende tidsskrift for litteratur og kritikk. KRITIKKJOURNALEN er uunnværlig for deg som ønsker å følge med i samtidslitteraturen - i yrkes medfør eller som vanlig, alminnelig leser. Med sin brede presentasjon av titler og forfattere er KRITIKKJOURNALEN en litterær veiviser i bokåret 1997.