Forlaget skriver om denne boka:
Medisinsk praksis bygger ikke på sikker kunnskap. Ingen pasienter er like. Helsepersonell skal utøve sitt yrke ut fra egen kompetanse. De må foreta vurderinger og handlingsvalg med innebygget usikkerhet. Medisinske feil er enkelte ganger ikke til å unngå for eksempel i form av forsinket behandling, feilbehandling og sviktende skjønn. De færreste av disse tilfellene fører til farlige situasjoner eller pasientskader. Men de feil som begås, må tas alvorlig for å sikre pasienters rettigheter og for å bedre framtidig praksis.
Denne boka består av analytiske og kritiske artikler som vurderer hva som egentlig kan betegnes som medisinske feil, kulturen rundt slike feil, hvilke rettigheter pasienter og helsepersonell har, og hvilke aktører som er inne i prosessen knyttet til klager og pasientskader. Både det strafferettslige, det erstatningsrettslige og det profesjonsrettslige ansvaret blir behandlet. Boka har også artikler som drøfter medienes rolle og betydningen av god kommunikasjon mellom helsepersonell og pasienter.
Boka er spesielt rettet mot helsepersonell og andre som arbeider med klager og pasientskader, men den imøtekommer også den allmenne interessen for medisinske feil.
Bidragsytere: Geir Sverre Braut, Erling Breivik, Olav Helge Førde, Reidun Førde, Siri Erika Gullestad, Jørgen Holmboe, Asbjørn Kjønstad, Ivar Sønbø Kristiansen, Audgunn Oltedal, Aslak Syse og Ivar Johannes Aaraas.