Dette er historien om en henrettelse rundt år 30; fortalt som en politisk thriller. Den lille landstripen innerst i Middelhavet er okkupert av romerne. Keiser Augustus' strategiske interesse er å sikre landeveien til Egypt. Hans stedlige representant, Pontius Pilatus, har ett oppdrag: Hold fred!
En av folkegruppene som bor der, jødene, venter på sin eneste befrier: Messias, en guddommelig kraft som skal drive romerne på havet. De er mange som venter; den brutale selotbevegelsen fra fjellene, de fromme fariseerne fra Gennesaretsjøen og de mer kyniske saddukeerne fra Jerusalem. Og alle spør: Når kommer Messias?
Inn i denne historien vandrer en vagabond fra Nasaret. Kan det være ham?
Mannen fra Nasaret er Tomm Kristiansens egen fortelling om den historiske skikkelsen vi har lært å kjenne som Jesus. Forfatteren gir den politiske, historiske og kulturelle bakgrunnen for uroen i de romerske provinsene Judea, Samaria og Galilea. Med sedvanlig formidlingsglede og stort fortellertalent gir Tomm Kristiansen sin versjon av dette kjente stoffet - men han fyller ut bildet fra Bibelen: Her er landskaper, lukter, lys, romere, grekere og fariseere. Her er Jesus som barn av sin tid, en mann ulik søndagsskolens milde Jesus.
Mannen fra Nasaret er en sterk og bevegende fortelling. Den kan leses som kulturhistorie, som en ung manns tragedie, eller som en vakker og personlig versjon av en beretning vi trodde vi kjente. Unn deg dette møtet med en av vår vestlige kulturs mest ruvende skikkelser - og bli bedre kjent med Jerusalem, Judea og Galilea.