Hvem bestemmer matkvaliteten?
Hvem bestemmer over maten din?
Hvor stor makt har konsernenes globalisering i forhold til den folkelige motstandens krav og alternativer?
Hvordan virker verdens handelsorganisasjon WTO og WTO-forhandlinger?
Disse og tilgrensende problemstillinger retter forfatteren et skarpt søkelys mot i denne boka.
"Makt over maten" er også et oppslagsverk om hvordan WTO virker.
Forfatteren Helge Christie driver sammen med familien slektsgarden i Tolga og produserer økologisk mjølk og kjøtt. Han har universitetsbakgrunn i biologi og sosiologi, og har tidligere skrevet to andre bøker om mat og WTO: "Mat miljø utvikling" (1994 ) og "Mat og globalisering" (1998).
Han har hatt forskningsoppdragi forbindelse med ny bioteknologi i landbruket, har arbeidet i GATT WTO-kampanjen siden 1990 og som frilansjournalist.
Forfatteren er styreleder i Oikos - økologisk landslag, varamedlem til styret i Norges Bondelag og nestleder i Økomat Røros BA. Han var leder for hovedkomiteen for Det III. internasjonale symposiet for bærekraftig landbruk og bygdeutvikling, Røros 1995.