Forlaget skriver om denne boka: Omkring 150 000 norske fedre og mødre er foreldre på deltid - de har ikke den daglige omsorgen for sine barn, og treffer dem hovedsakelig i helger og ferier. Noen av dem ser sine barn relativt ofte, andre svært sjelden. De fleste savner likevel barna når de ikke er der, og mange bekymrer seg for dem. Og mange opplever konflikter i forhold til den andre forelderen om barna. Livet som deltidsforeldre er derfor vanskelig for mange. Faktisk er det å være deltidsforeldre en betydelig risikofaktor i forhold til utvikling av psykiske problemer.
Boken bygger på en landsomfattende undersøkelse blant deltidsforeldre, i tillegg til forfatterens omfattende erfaring som terapeut og sakkyndig i barnefordelingssaker. Forfatteren tar også opp aktuelle spørsmål om delt omsorg, de nye endringene i barneloven, og diskusjonen rundt foreldrefiendtlighetssyndrom. Gjennom fortellinger om levende mennesker prøver han å vise det unike, det som ligger bak tallene. Tall gir oversikt, mønstre og tendenser. Men vi identifiserer oss ikke med tall og statistikk. Først gjennom innsikt i det unike kan vi forstå det allmenne og generelle.
Boken egner seg både for foreldre som har opplevd eller står foran et samlivsbrudd, og for fagfolk som arbeider med skilsmisseproblematikk.