Haugen Boks omtale:
Dette er Norges første bunadleksikon, og det er første gang alle Norges bunader er samlet i én komplett oversikt. I leksikonet presenteres mer enn 400 bunader over 1100 sider. Bokverket er laget med hjelp fra mange bunadentusiaster og fagekspertise rundt omkring i landet. Utviklingstiden har vært mer enn 3 år.
Forlagets omtale:
Bokverket er i tre bind. Innholdet er delt i fire hoveddeler:
Flere store og små oversiktsartikler
Her får du kjennskap til mangfoldet i bunadhistorien. Her kan du lese om kjente personer som Hulda Garborg, Klara Semb og Aagot Noss. Du blir presentert for de ulike organisasjonene og institusjonene som arbeider med bunad. Du vil få en bedre forståelse av hvorfor vi har så mange forskjellige bunader i Norge. I tillegg får du oversikt over spesialtema som bunadsko og barnebunader, materialer som brukes til bunader, og sølvet som hører til bunadene. Vi har også et kapittel om skikk og bruk i bunad.
Fylkesvis presentasjon av alle landets bunader
Presentasjonen av alle de ulike bunadene har en historisk tilnærming. Gjennom hver enkelt tekst blir du kjent med hvordan bunaden knytter seg til den gamle folkedrakthistorien. Er bunaden en direkte videreføring av tradisjonell draktskikk? Er bunaden en nøyaktig kopi av den gamle draktskikken? Eller er bunaden en fri komposisjon? Variasjonsmulighetene for hver enkelt bunad, og om bunaden har forandret seg gjennom tiden er også beskrevet.
Presentasjon av samiske folkedrakter
Norges urbefolkning, samene, har fortsatt en levende draktskikk. Funksjonelle plagg brukes i hverdag som i fest, og er fortsatt en del av den vanlige klesdrakten for mange. Den samiske delen - som beskriver 15 ulike drakter, fra Femunden i sør til Kirkenes i øst - innledes med en større artikkel om samisk drakthistorie.
Bibliografi, produsentliste og ordforklaringer