Hvordan oppleves det å komme fra et annet land og en annen kultur for å bosette seg i Norge? Er det annerledes å oppfattes som fremmed i Norge enn i andre land? Hva skal til for å bli en naturlig del at det norske samfunn?
I denne boken forteller tolv innvandrere om sine bestrebelser på å forstå kodene og å komme inn i det norske samfunn. Variasjonene er store - fra de som er blitt møtt med respekt og anerkjennelse, til de som er så lei av ikke å bli regnet med at de rett og slett er i tvil om de vil bli i landet.
Alle bidragsyterne i boken er såkalte priviligerte innvandrere med god jobb og utdanning. Felles for bidragene er det reflekterte blikket som rettes mot både det norske samfunn og det å være flerkulturell i Norge.
Boken er redigert av sosiologene Sharam Alghasi, Katrine Fangen og Ivar Frønes. I boken finnes bidrag av Safia Y. Abdi, Nadia Ansar, Maryam Azimi, Emilio Wilfredo Carli, Ali Djabbary, Sanja Kostovska, Peter Mathari, Frank Meyer, Abderrahim (Abdu) Mokhtari, Anila Naumi og Cong Zhao. Thomas Hylland Eriksen har skrevet etterord til boken.