Forlaget skriver om denne boka:
En tankevekkende og provoserende bok om mat og matvaner med et tydelig personlig utgangspunkt
Som mange moderne tenåringer hadde han lekt med tanken om å bli vegetarianer. Men det var først da han fikk en sønn, at han for alvor stilte seg spørsmålet: Hva betyr det at vi spiser dyr? Og denne essayistiske boka inneholder svaret.
Underveis stiller han viktige spørsmål som: Er det etisk riktig av oss å spise dyr? Hva vet vi om hvordan den maten vi spiser, blir laget?
Safran Foer retter et modig og kritisk blikk mot den amerikanske matindustrien, men boka er et fruktbart grunnlag for å diskutere også den norske matpolitikken. For selv om utgangspunktet er personlig, er perspektivet globalt.
Han bruker litteratur og filosofi, vitenskap, egne minner og eget detektivarbeid i sin leting. Boka er, på tross av sitt alvorlige emne, blitt både oppsiktsvekkende og humørfylt, overraskende og interessant, og det er ikke minst romanforfatterens lysende engasjerte skrivemåte som bærer frem budskapet.
En tankevekkende bok om mat, matvaner og mattradisjoner med et tydelig personlig utgangspunkt.
Jonathan Safran Foer er forfatteren av bl.a. verdenssuksessen Alt blir klart og betydelig