Forlaget skriv om denne boka:
Uten påvislig forankring i norsk litteraturtradisjon, men med utslag 7,3 på Richters jordskjelvskala, skrev Johan Borgen i Dagbladet om Grafitti, romanen Ola Bauer (19431999) brakdebuterte med i 1976. Bauer skrev ytterligere ni romaner i tillegg til dramatikk for både teater og fjernsyn, og forfatterskapet utmerker seg bl.a. ved den intense energien, det ville språket og det tette forholdet mellom det opplevde og det diktede, både der han skriver om en utsatt oppvekst så vel som om borgerkrigen i Nord Irland.
Nå er det gått over ti år siden Ola Bauer døde. Med denne boka gir Espen Haavardsholm oss et personlig og usentimentalt portrett av en forfatterkollega og nær venn. I tillegg til intervjuer og samtaler med dem som sto Bauer nær, har Haavardsholm gått gjennom dagbøker, notater og brev og gir en levende framstilling av et dramatisk liv og et helt særegent forfatterskap.
"Uten påviselig forankring i norsk litteraturtradisjon, men med utslag 7,3 på Richters jordskjelvskala,» skrev Johan Borgen i Dagbladet om Graffiti, romanen Ola Bauer (r943-1999) brakdebuterte med i 1976. Bauer skrev ytterligere ni romaner i tillegg ril dramatikk for både teater og fjernsyn, og forfatterskapet utmerker seg bl.a. ved den intense energien, det ville språket, og det tette forholdet mellom det opplevde og det diktede, både der han skriver om en utsatt oppvekst, så vel som om borgerkrigen i Nord Irland.
Nå er det gått over ti år siden Ola Bauer døde. Med denne boka gir Espen Haavardsholm oss et personlig og usentimentalt portrett av en forfatterkollega og nær venn. I tillegg til intervjuer og samtaler med dem som sto Bauer nær, har Haavardsholm gått gjennom dagbøker, notater og brev, og gir en levende framstilling av et dramatisk liv og et helt særegent forfatterskap.