Kulturfond
. - For hver dag som går samles det data om hvordan du lever. Disse eies av de store teknologiselskapene i USA og Kina. Google, Facebook, Amazon, og Tik Tok er blitt en så stor del av samfunnet at viktige beslutninger flyttes fra demokratiske forsamlinger til lukkede styrerom. På den ene siden gjør teknologi livende våre mer spennende og rike. Samtidig kan den skape økonomiske forskjeller verden aldri har sett maken til. Teknologiselskapene utvikler stadig mer avanserte former for kunstig intelligens som kan løse sentrale oppgaver, men også true friheten vår mer fundamentalt enn noen gang i historien. I Digital revolusjon. Hvordan ta makten og friheten tilbake viser Hilde Nagell hvordan det er mulig å ta kontrollen tilbake til folk flest og til demokratiet. Hun har snakket med politikere, filosofer, fagforeningsfolk og teknologer, og lanserer til slutt en nordisk modell for digitalisering og deling av data. Datainformasjon bør ses på som et kollektivt gode, ifølge forfatteren.
Hver dag samles det inn enorme mengder informasjon om hvordan du lever.
Disse dataene eies av de store teknologiselskapene i USA og Kina. Google, Facebook, Amazon og Tik Tok er blitt en så stor del av samfunnet at viktige beslutninger flyttes fra demokratiske forsamlinger til lukkede styrerom. På den ene siden gjør teknologi livene våre spennende og rike. Samtidig kan den skape økonomiske forskjeller verden aldri har sett maken til. Teknologiselskapene utvikler stadig mer avanserte former for kunstig intelligens som kan løse sentrale oppgaver, men også true friheten vår mer fundamentalt enn noen gang i historien.
I Digital revolusjon. Hvordan ta makten og friheten tilbake viser Hilde Nagell at det er mulig å få kontroll over dataene slik at de kan tjene folk flest og styrke demokratiet. Hun har snakket med politikere, filosofer, fagforeningsfolk og teknologer, og lanserer til slutt en nordisk modell for digitalisering og deling av data. Datainformasjon bør ses på som et kollektivt gode, ifølge forfatteren.