For første gang utgis en komplett kulturhistorie om film og fjernsyn i Norge. Den handler, ikke bare om norsk film- og fjernsynsproduksjon, men om et bredt og mangeartet utvalg av levende bilder som er sett og opplevd i Norge: Fra Hollywoodstjerner og Film Noir til Fjernsynsteater og Dagsrevy.
Hva har nordmenn sett og opplevd på kino og TV? Hvordan har de levende bildene begeistret, forarget og forandret oss? Og mer helhetlig: hvilken rolle har film og fjernsyn spilt i den modernisering som er blitt vår kultur til del gjennom det 20. århundret?
Boken gir en sammenhengende fremstilling av utviklingen som de to mediene har gjennomgått. I tillegg finnes en rekke nærbilder av mennesker og begivenheter som har satt sitt preg på historien, som f. eks. skuespillerne Gary Cooper og Ingrid Bergman; regissørene Edith Carlmar og Rainer Werner Fassbinder; fenomenene Tarzan og James Bond; fjernsynsdebatten i Kunstnerforeningen i 1952; hallodamene - de første TV-kjendisene; fjernsynsprogrammet «Kvitt eller Dobbelt» og mye, mye mer. Kinoens mørke, Fjernsynets lys er blitt et underholdende kunnskapsverk om et bilderikt hundreår. Med flere hundre praktfulle illustrasjoner fra dette tidsrommet burde alt ligge til rette for gledelige gjensyn og overraskende oppdagelser.