Azar Nafisi, forfatteren bak den internasjonale bestselgeren Å lese Lolita i Teheran, har skrevet en ny fantastisk bok om sin oppvekst i Iran. Ikke bare får vi ta del i Nafisis egne erfaringer, men også tidligere generasjoner og deres liv driver fortellingen frem mot revolusjonen i 1978-1979 og forfatterens egen tid. Ved hjelp av minner, sin egen hukommelse, sin fars dagbok eller sin mors fotografier, trosser Nafisi sin mors utsagn om ikke å ta skittentøyvasken offentlig. Historiene som aldri ble fortalt og fiksjonene som ble fortalt blir et uttrykk for det samme bedraget.
Nafisi klarer på mesterlig vis å la fortellingen om seg selv, familien og deres mange hemmeligheter, skuffelser og bedrag bli en del av en større fortelling om Irans historie. Hennes trassige motstand mot morens kontroll blir et uttrykk for den samme trassige motstanden mot regimet i Iran etter 1979. Når hun til slutt forlater moren, forlater hun også det totalitære Iran. Savnet og den dårlige samvittigheten hun føler overfor faren blir den samme følelsen hun har over å ha forlatt et land hun elsker og er så sterkt knyttet til.
Forlaget skriver om denne boka:
Dyrket og misunt av kvinner, elsket og begjært av menn
Hvorfor er Marilyn Monroe fremdeles stilikonet og sexsymbolet framfor noen? Hvorfor er unge jenter så opptatt av henne? Hva var det egentlig med henne.
Marilyn Monroe hadde en sammensatt personlighet og levde i spennet mellom sceneskrekk og behovet for å opptre, ønsket om å bli elsket og problemet med å holde fast ved dem som elsket henne. Vi får høre om Marilyns oppvekst i Hollywood, om fosterhjemmene, gutten hun giftet seg med som 16-åring, om pin-up-tiden, skuespillerdrømmen som var viktigere enn alt, og om suksesser og fiaskoer på film. Selv om hun var verdens mest ettertraktede kvinne, gikk det til slutt helt galt.
I denne boken forteller Kjersti Scheen sin historie om ikonet.