I denne boken undersøker Nils Chr. Geelmuyden norsk matvareproduksjon på alle nivåer. Han ser på produsenter, råvarer, leverandører og etatene som skal sørge for at vi unngår skadelig mat. Ifølge forfatteren er resultatet en avsløring av graverende forhold som kan ha betydning for menneskers helse og for dyrevelferden. Boken er ment å være en hjelp til hvilken mat du skal velge. Her diskuteres blant annet produksjon av kjøtt, fisk og brød, sprøytemidler, genmodifisering og hormonbehandling.
HVIS DET ER SANT at mennesker blir hva de spiser, er ingen spørsmål viktigere enn dette: Hva er det vi spiser? Til tross for detaljerte varedeklarasjoner har vi aldri vært fjernere fra å vite svaret. For hvordan ser vi forskjell på ekte mat og juksemat? Matvarenes etiketter forteller ikke at myndighetene har mangedoblet grenseverdiene for flere giftstoffer. De forteller heller ikke hva som skjer når kylling, laks og griser fores med soyabønner fra Brasil. Så hva i all verden skal vi ha til middag?
Niels Christian Geelmuyden avslører i denne boken matindustriens metoder og råvarenes virkelige innhold. Nå vet han hvor han finner den ekte, naturlige maten uten sminke, juks og helsefarlige tilsetninger. Den kunnskapen deler han med deg i en særdeles velskrevet, veldokumentert og viktig bok. Les den for din helses skyld.
NIELS CHRISTIAN GEELMUYDEN er statsviter, journalist og forfatter. Han har også gjennom en årrekke vært kåsør i radioen. Geelmuyden har mottatt flere ærespriser for sin skriving, blant annet Gullpennen, Fritt Ords Honnør og Vestfolds Litteraturpris.