En ung, ukjent og fattig skribent lever på sultegrensen i 1880-årenes Kristiania. Handlingen har som bakgrunn Hamsuns egne erfaringer med å overleve vintrene i hovedstaden. Den unge forfatteren er preget av sosiale og kunstneriske ambisjoner, som står i grell kontrast til hans virkelige liv som fillete, tiggende og arbeidsløs ung mann.
Aksel Hennie (f. 1975) leser "Sult" med ungdommelig energi og pågangsmot - og løfter det klassiske verket inn i vår tid. Selv om "nu" er blitt til "nå" og "efter" er blitt til "etter", er knapt et ord endret fra Gyldendals bearbeidede 2007-utgave.
Aksels måte å behandle tekst på gjør at den fremstår tilgjengelig og interessant også for et yngre publikum, og den unge mannens fysiske og sjelelige sult, hans stolthet og elendighet, hans endeløse vandring rundt i Kristianias gater - alt dette oppleves relevant og troverdig. Aksel forteller med driv og rytme, følsomhet og klokskap, og det skinner igjennom at han som skuespiller har et nært forhold til teksten.
Med utgivelsen av "Sult" i 1890 ble Hamsun en etablert forfatter, og boken er den dag i dag kanskje den mest kjente av hans bøker verden over.