Hopp over navigasjon
    
Søk med mobilen
Omslagsbilde
""
Logg inn øverst til høyre, med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgitt:
2012 . - Bok . - 168 s.
Bokmål
Sjanger:
Opplysninger:
Boken inneholder 100 enkle oppskrifter på variert turmat for hele familien. Noen av rettene trenger litt forberedelse hjemme, men det meste lages ute. I flere av oppskriftene kan du lage maten du sanker underveis. Her får man vite hvordan man kan gjøre maten på lange turer mindre kjedelige, og hvordan det optimale turbrødet lages. Boken gir også en gjennomgang av hva slags utstyr som finnes på markedet og hva slags turer det forskjellige utstyret egner seg til.
Hylleplass:
641.578 JOH
Bestill       Husk denne

(beta)Bli den første til å skrive anmeldelse

NrAvdelingBindPlasseringNoteStatusHylle
2Sølvberget, 3. etasje FagbøkerPå hylla 641.578 JOH
Hvorfor ikke spise godt - også når man er på tur? Cecilie Skog og Esben Johansen har vært mer på tur enn de fleste, og kjenner viktigheten av å få i seg noe godt, varmt og nærende underveis.

Turmat er mer enn posesupper og snurring. Å sette seg ned ved et sprakende bål i kveldinga, til et godt og lettlaget måltid, sigen i kroppen og skrubbsulten, hører med til de store turgledene. Og er man på tur med barn, blir motivasjonsfaktoren enda viktigere. Sultne barn er sure barn - og det gjelder i grunnen for voksne også!

Det enkle er ofte det beste - men det er lov å skeie ut. Dette er for det meste enkle, gode oppskrifter som funker. Alt er gjennomtenkt i forhold til egnethet på tur - de fleste mål er for eksempel angitt i antall kopper eller never (så slipper man å pakke litermålet ...) Et annet godt tips er å kutte opp ingrediensene i passe små biter, så slipper man å spise med kniv og gaffel når man vakler en tallerken på knærne. Mange av oppskriftene starter med et eget «gjøre hjemme-punkt», der det er angitt hva som er smart å gjøre før man drar - som å skjære opp grønnsaker til supper og gryter på forhånd, eller ta med pannekakerøre på flaske. Forberedelser bygger opp forventningene til både turen og maten, og i tillegg går det raskere å ha maten klar når sulten gnager. Er det i tillegg kuldegrader og kuling, er man takknemlig for alt man har gjort på forhånd! Turmat er av naturlig årsaker ofte enkel og grei - men innimellom har også turgåere fortjent et herremåltid, og da kan man slå til med biff på stein med fylt aubergine til - eller noe annet snadder. Det er nok å velge fra

Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om Utemat
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning

Huskeliste

Lista er tom