Den religiøse polariseringen har det siste tiåret økt. Ulike religioner kan ha en skremmende, ideologisk kraft og skape store konflikter. I dag er det i hovedsak to dominerende verdensreligioner - kristendom og islam, som er de klare vinnerne. Samtidig finner vi et økende antall ikke-troende. Verden har fått en ekstrem vekst, ekstreme konflikter, miljøproblemer og dramatiske følger for jordas livsmangfold. Har religion spilt en rolle i denne utviklingen? Hvordan har menneskets forestillinger om det guddommelige blitt til? "Da Gud ble til" er en dristig bok om hvorfor og hvordan de ulike religionene har oppstått og utviklet seg. Her får leseren en bred innføring i ulikhetene og de mange fellestrekkene i religionene.
Det siste tiåret har den religiøse polariseringen økt.
"Da gud ble til" gir en bred innføring i ulikhetene og - ikke minst - de uventet mange fellestrekkene i religionene.
Mennesket er den eneste skapningen på jorda som spekulerer over sin egen eksistens. Som fabulerende vesener har vi utvist en forbløffende skaperkraft. Resultatet er et stort antall myter, legender og religiøse trosretninger. Hva ligger bak våre bestrebelser på å skape en åndelig himmel over våre korte og strevsomme liv?
Hvordan har våre forestillinger om det guddommelige blitt til, og hvordan har religiøsiteten utviklet seg fra menneskehetens "barndom" og frem til i dag?
Religionene kan ha en skremmende, ideologisk kraft og skape store konflikter. I dag sitter vi igjen med et åndelig univers med et fåtall verdensreligioner, med kristendommen og islam som de ubestridte vinnerne.
Samtidig er et økende antall mennesker ikke-troende.
Verdenssamfunnet har endret seg dramatisk siden dampmaskinens inntog. Vi har fått ekstrem vekst, ekstreme konflikter, miljøproblemer og dramatiske følger for livsmangfoldet på jorda. Har religiøs stormannsgalskap spilt en rolle i denne utviklingen?