I denne boka viser Etnespeidarane aktivitetar og mat dei har hatt på møta sine dei siste åra. Laurdagsspeiding er fire timar lange speidarmøte, med aktivitetar og matlaging. Boka viser aktivitetar og oppskrifter slik at man kan lage maten og gjennomføre aktivitetane sjølv. Aktivitetar og mat er sett saman til åtte ferdige møteopplegg og ein tur, som kan gjennomførast med grupper på fem til ti barn, unge og vaksne i fellesskap, etter ei gudsteneste, i eit hyttefelt, i speidargruppa, i eit idrettslag eller på skulen. Her kan man blant anna lære å steike hamburgar på vedfyrt jerntakke eller laga potetkaker på bålwok, laga fisk baka i folie med lokale urter, bygge iglo, kappkøyre med romersk «stridsvogn» eller padla kano på stille vatn. Sakprosa for ungdomstrinnet. Omtalen er utarbeidd av BS.
. - Alder: Ungdom fra 13 år