Åttendeklassingen Stella er midt i den vanskelige ungdomstida. Små marginer avgjør om man aksepterer seg selv eller aksepteres av andre. Stella har nokså nylig mistet moren sin. Hun sliter med sorgen og savnet, og med å akseptere sitt nye hjem som nå foruten henne og faren, inkluderer farens samboer og lille sønn. Med de følelsesmessige utfordringene Stella lever med skal det noe til å takle presset hun utsettes for fra den gjengen som definerer premissene i klassen hennes. Da den usympatiske Christian nokså brutalt gir henne et sugemerke, topper det seg for Stella. På en skolefest får hun et voldsomt angstanfall. Stella har nok hatt større problemer med sorgen enn omgivelsene har ant. Gjennom samtalene med psykologen Tore finner hun etter hvert tilbake til seg selv, til et liv uten moren og til et ungdomsliv som etter hvert omfatter kjæresten Manne. Romanen om Stella er en sterk leseropplevelse. Det er en fortelling om sterke følelser som berører og engasjerer. En innvending kan være at komposisjonen er noe ujevn, og boken har episoder som ikke er helt troverdige, for eksempel lydbåndsekvensene. Tross enkelte svake sider er det allikevel en velskrevet og engasjerende ungdomsroman. (Annoteringen er utarbeidet av Statens bibliotektilsyns rådgivende utvalg for barne- og ungdomslitteratur).
Forlaget skriver om denne boka: "Hun hadde ventet så lenge på det kysset!
Stella svelget og gjemte ansiktet inn mot halsgropen hans. Når han brukte navnet hennes, kilte det et sted dypt inne i henne.
Hun kjente hvordan blodet dunket gjennom halspulsåren. Munnhulen var tørr som sandpapir da han la leppene sine over hennes. Det kjentes fuktig og levende, fremmed.
Stella er fjorten og forelsket i Manne. Hun har det ikke bare lett på skolen, hvor hun blir mobbet.
Stella sliter også med savnet etter morens død. Men den veldige forelskelsen hjelper henne å komme videre.
Unni Lindell fikk svært gode kritikker og ble også hedret med Kritikerprisen for Sugemerket i 1994. I denne utgaven er teksten fornyet og tidsriktig oppgradert."