Hopp over navigasjon
    
Søk med mobilen
Omslagsbilde
""
Logg inn øverst til høyre, med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgitt:
Oslo : Kagge forlag , [2022] . - Bok . - 199 sider
Bokmål
Opplysninger:
I denne boken tar Margit Walsø leseren med på en natur- og kulturhistorisk gjennomgang av kroppens femte sans - luktesansen. Mennesket begynner allerede å lukte i mors liv, og hjernen kobler lukt med følelser og hukommelse. Mennesket skal være i stand til å skille mellom rundt 10 000 forskjellige lukter. Selv om tilvenningsprosessen til lukt kan være relativt rask, er det visse duftstoffer luktesansen er svært følsom for som råttent kjøtt og hvitløk. Og selv om menneskets evne til å lukte ikke er like avgjørende for å greie seg i livet som for en rekke andre dyr, står lukteevnen for eksempel i forbindelse med fordøyelsesprosessen. Og når det gjelder muligheten for å nyte mat er det lukten som utgjør den viktigste årsaken til fornemmelsen av smak. Boken utforsker hva lukt dypest sett er og viser hvordan det er en sans som lar seg trene opp. Omtalen er utarbeidet av BS.
Hylleplass:
152.166 WAL
Bestill       Husk denne

(beta)Bli den første til å skrive anmeldelse

NrAvdelingBindPlasseringNoteStatusHylle
1Sølvberget, 3. etasje FagbøkerPå hylla 152.166 WAL
Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om Din femte sans : hvordan luktes
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning

Huskeliste

Lista er tom