Fattigmenn, tilslørte bondepiker og rike riddere : mat og spisevaner i Norge fra 1500-tallet til vår tid
Annechen Bahr BuggeBugge, Annechen Bahr · Bok · Bokmål · utgitt 2019
Ikke ledig
213 dager siden et eksemplar skulle vært levertHenter eksemplarliste...
Fakta
Laster innhold...
Kopiér til utklippstavle
*0010770930 *003NO-LaBS *00520211116211754.0 *007t *008190904s2019 no er 0 nob d *009 c m 1 *019 $bl *020 #$a978-82-02-54934-3$cNkr 649.00$qfleksibind *0243#$a9788202549343 *035 $a(NO-LaBS)12133127(bibid) *035 $a(NO-OsBAS)150306874 *040 $bnor *082 $a394.1209481$qNO-OsBAS$223/nor *082 $a641.5948$223/nor *0830#$a394.1$qNO-OsBAS$223/nor *090 $bq$c641.5948$dBUG *1001#$aBugge, Annechen Bahr$d1966-$6(NO-LaBS)770930-1$_22579700 *24510$aFattigmenn, tilslørte bondepiker og rike riddere$bmat og spisevaner i Norge fra 1500-tallet til vår tid$cAnnechen Bahr Bugge *250 $a1. utgave *260 $aOslo$bCappelen Damm akademisk$c2019 *300 #$a560 sider$billustrasjoner$c26 cm *336 #$atekst$0http://rdaregistry.info/termList/RDAContentType/1020$2rdaco *337 #$auformidlet$0http://rdaregistry.info/termList/RDAMediaType/1007$2rdamt *338 #$abind$0http://rdaregistry.info/termList/RDACarrierType/1049$2rdact *386 $mNasjonalitet/regional gruppe$bNO$0(NO-LaBS)770930-1 *5208#$aHvorfor spiser vi som vi gjør i Norge? Med denne matkulturelle fortellingen, hvor første del er basert på legen Fredrik Grøns prisbelønte arbeid om det norske kostholdet fra 1500-tallet og frem til midten av 1900-tallet, ønsker forfatteren å gi leseren et innblikk i det norske kjøkkenets tilblivelse og utvikling og dermed også gi oss en dypere forståelse av hvor vi har fått impulsene fra, hvilke perioder som har vært viktige i endringen av kostholdet vårt, og hvordan vi spiser i dag. Fattigmenn, tilslørte bondepiker og rike riddere tar blant annet for seg spørsmålene: Hva og hvordan har nordmenn spist opp igjennom tidene? Hvordan har ferdigheter, kunnskaper og ideer blitt reprodusert og endret? Hvordan har hendelser, nye betingelser og erfaringer influert på spisevanene? Hvilke ingredienser, matretter og innovasjoner har særlig bidratt til endringer? Boken retter seg mot studenter innenfor samfunnsfag, kulturhistorie og ernæring. Den vil også være aktuell for opinionsformere og beslutningstakere på matområdet, som produsenter, aktører i næringslivet, journalister, politikere og forvaltere. *650 4$aMattradisjoner$_18586500 *650 4$aSkikker$_10535100 *650 7$aKulturhistorie$9nob$2Bokbasen AS$_30267000 *650 7$aMat og drikke$9nob$2Bokbasen AS$_30485400 *650 7$aNyere tid$9nob$2Bokbasen AS$_31473800 *651 $aNorge$9nob$2Bokbasen AS$_30172600 *85641$amedia.boknett.no$nBokbasen, Oslo$qimage/jpeg$uhttps://media.boknett.no/objects/74/68/150306874/productimage_ORG_2513870be22fa622f73649704e91ac7377944626.jpg ^