Klippfisk : 153 oppskrifter fortel ei historie
forfattar: Trudi Henrydotter Eikrem ; foto: Vasco Pinhol ; grafisk form: Trude Antonie ØvrebøeEikrem, Trudi Henrydotter · Bok · Nynorsk · utgitt [2019] · Kokebøker
Ikke ledig
Biblioteket har (for tiden) 0 eksemplarerHenter eksemplarliste...
Fakta
Laster innhold...
Kopiér til utklippstavle
*0010770650 *003NO-LaBS *00520211116211750.0 *007t *008191127s2019 no er 0 nno d *009 cam 1 *019 $bl *020 $a978-82-7959-299-0$qinnbundet$cNkr 449.00 *0243 $a9788279592990 *035 $a(NO-LaBS)12326849(bibid) *035 $a(NO-OsBAS)150328678 *040 $bnor *08204$a641.692$223/nor$qNO-OsBAS *0830 $a641.6$223/nor$qNO-OsBAS *090 $c641.692$dEIK *1001 $aEikrem, Trudi Henrydotter$d1966-$6(NO-LaBS)770650-1$_41521700 *24510$aKlippfisk$b153 oppskrifter fortel ei historie$cforfattar: Trudi Henrydotter Eikrem ; foto: Vasco Pinhol ; grafisk form: Trude Antonie Øvrebøe *260 $a[Leikanger]$bSkald$c[2019] *300 $a223 sider$billustrasjoner$c25 cm *336 $atekst$0http://rdaregistry.info/termList/RDAContentType/1020$2rdaco *337 $auformidlet$0http://rdaregistry.info/termList/RDAMediaType/1007$2rdamt *338 $abind$0http://rdaregistry.info/termList/RDACarrierType/1049$2rdact *386 $mNasjonalitet/regional gruppe$bNO$0(NO-LaBS)770650-1 *386 $mNasjonalitet/regional gruppe$bNO$0(NO-TrBIB)1542227322794 *5208 $aKlippfisk blir ei bok for den frie og sjølvstendige kjøkkenarbeidaren, som trivst med å bruke skjøn og gjere eigne vurderingar i matlaginga. Boka inneheld oppskrifter etter gammalt mønster, slik mange kokebøker var den gong kvinnene var autoritetar på kjøkkenet. Denne kokeboka har bearbeidd portugisiske oppskrifter frå ein original som har lege gøymd sidan hundreårsskiftet. Innhaldet viste seg å løyne eit mest endelaust smaksrike, med få ingrediensar: klippfisk, olje, smør, poteter, urter og krydder. Men oppskriftene er meir enn vegen til god mat. Dei er små forteljingar som speglar spor etter handelsvegar, interesser, konflikter og verdiskaping. Bakom oppskriftene ligg spørsmål om innovasjon og kunnskap som gjorde eksporteventyret muleg. Det er del av den maritime historia vår. I motsetning til andre kokebøker har ikkje denne fotografi av ferdige, styla rettar. Vi trur at lesaren kan skape sine eigne indre illustrasjonar, og utforme rettane etter eige skjøn. I staden har vi lagt vekt på at nærbilete av råvarene skal formidle ein viktig bodskap: mat er liv. *650 4$aKlippfisk$_17184400 *650 4$aMatlaging$9nob$_10114000 *65007$aFiskeretter$9nob$2Bokbasen AS$_30942100 *65007$aKulturhistorie$9nob$2Bokbasen AS$_30267000 *655 7$aKokebøker$9nob$2Bokbasen AS$_30168600 *7001 $aPinhol, Vasco$d1962-$0(NO-TrBIB)1542227322794$efotograf$4pht$8m$_31921400 *85641$amedia.boknett.no$uhttps://media.boknett.no/objects/78/86/150328678/productimage_ORG_3f409ff3c1a490ba57137a4f111639a6f1f94aaa.jpg$nBokbasen, Oslo$qimage/jpeg ^