*0010650957
*003NO-LaBS
*00520211116211658.0
*007t
*008160808s2016 xx e 0 eng d
*009 nam 1
*019 $bl
*020 $a978-0-701-18658-6$qib.$c254 kr
*035 $a(NO-LaBS)10495139(bibid)
*08204$qNO-OsBA$a142.78$223/nor
*090 $c142.78$dBAK
*1001 $aBakewell, Sarah$_28583500
*24510$aAt the existentialist café$bfreedom, being and apricot cocktails : with Jean-Paul Sartre, Simone de Beauvoir, Albert Camus, Martin Heidegger, Edmund Husserl, Karl Jaspers, Maurice Merleau-Ponty and others$cSarah Bakewell
*260 $aLondon$bChatto & Windus$c2016
*300 $a440 s.$bill.
*336 $atekst$0http://rdaregistry.info/termList/RDAContentType/1020$2rdaco
*337 $auformidlet$0http://rdaregistry.info/termList/RDAMediaType/1007$2rdamt
*338 $abind$0http://rdaregistry.info/termList/RDACarrierType/1049$2rdact
*5058 $aHar bibliografi, noter, register
*5208 $aParis, begynnelsen av 1933. Tre unge venner, Jean-Paul Sartre, Simone de Beauvoir og Raymond Aron, møtes til aprikos- cocktails i en bar på rue Montparnasse. Aron peker på drinken og mener at man kan skape filosofi ut fra den alene. Fra dette inspirerte øyeblikket vil Sartre skape sin egen ekstraordinære filosofi basert på erfaringer, av kjærlighet og begjær, frihet og væren, kafeer og servitører, av vennskap og revolusjonær glød. Det er en filosofi som vil trollbinde Paris og feie gjennom verden, og setter spor i etterkrigsfrigjøringsbevegelser fra studentopprør i 1968 til pionerer på sivile rettigheter. Historien bak moderne eksistensialisme legges fram her, og navn som Albert Camus, Martin Heidegger dukker også opp. Omtalen er utarbeidet av BS.
*546 $aEngelsk tekst
*599 $a254 kr
*65014$aEksistensialisme$_10144200
^