Klippfiskboka : maten og historia
Atle Døssland og Bjørn Gunnar Tafjord (red.) ; medforfattarar: Karsten Alnæs ... [et al.]]Bok · Bokmål · utgitt 2017 · Kokebøker
Ikke ledig
ca 1 uke ventetidHenter eksemplarliste...
Fakta
Laster innhold...
Kopiér til utklippstavle
*0010658493 *003NO-LaBS *00520211116211051.0 *007t *008170904s2017 xx e 0 nob d *009 nam 1 *019 $bl *020 $a978-82-8240-119-7$qib.$c368 kr *035 $a(NO-LaBS)10777783(bibid) *08204$qNO-OsBA$a641.692$223/nor *0830 $qNO-OsBA$a392.3709$223/nor *090 $bq$c641.692$dKLI *24500$aKlippfiskboka$bmaten og historia$cAtle Døssland og Bjørn Gunnar Tafjord (red.) ; medforfattarar: Karsten Alnæs ... [et al.]] *260 $aFørde$aVolda$bSelja$bHøgskulen i Volda$c2017 *300 $a200 s.$bkol. ill. *336 $atekst$0http://rdaregistry.info/termList/RDAContentType/1020$2rdaco *337 $auformidlet$0http://rdaregistry.info/termList/RDAMediaType/1007$2rdamt *338 $abind$0http://rdaregistry.info/termList/RDACarrierType/1049$2rdact *386 $mNasjonalitet/regional gruppe$bn.$0(NO-LaBS)658493-1 *386 $mNasjonalitet/regional gruppe$bn.$0(NO-LaBS)658493-2 *386 $mNasjonalitet/regional gruppe$bn.$0(NO-LaBS)658493-3 *5058 $aHar bibliografi, data om bidragsytarane *5208 $aGjennom fleire hundre år har salta og tørka torsk vore ein delikatesse for mange, men først på 1700-talet tok ein til med klippfiskproduksjon i Noreg. Første del av denne boka er ein gjennomgang av klippfiskens kulturhistorie. Sjølv om vi kom seint i gang, er Noreg i dag verdas største klippfiskprodusent, og 80 % av eksporten går til Portugal. Den andre delen av boka inneheld oppskrifter med klippfisk og ei lita lærebok om sjølve matlaginga. Oppskriftene er henta frå Noreg, Portugal, Spania, Den dominikanske republikk og Brasil. Omtalen er utarbeidd av BS. *546 $aNynorsk tekst *599 $a368 kr *650 4$aFiskeri$_10806900 *650 4$aKokebøker$_11119100 *650 4$aMatlaging$9nob$_10114000 *65007$aFiskeretter$9nob$2Bokbasen AS$_30942100 *65007$aKulturhistorie$9nob$2Bokbasen AS$_30267000 *65014$aHistorie$_10005400 *65014$aKlippfisk$_17184400 *65024$aSpiseskikker$_10114100 *655 4$aKokebok$_27667600 *655 7$aKokebøker$9nob$2Bokbasen AS$_30168600 *7001 $aAlnæs, Karsten$d1938-$emedforfatter$4aut$6(NO-LaBS)658493-1$_11690800 *7001 $aDøssland, Atle$d1948-$eredaktør$4edt$6(NO-LaBS)658493-2$_19142600 *7001 $aTafjord, Bjørn Gunnar$emedforfatter$4aut$6(NO-LaBS)658493-3$_29041500 ^