Kjøkkenveien : en bok om mat og arbeid
Andreas Liebe DelsettDelsett, Andreas Liebe · Bok · Bokmål · utgitt 2019
Ikke ledig
ca 1 uke ventetidHenter eksemplarliste...
Fakta
Laster innhold...
Kopiér til utklippstavle
*0010773327 *003NO-LaBS *00520211116211224.0 *007t *008191002s2019 no er 0 nob d *009 cam 1 *019 $bl *020 $a978-82-328-0295-1$qinnbundet$cNkr 449.00 *0243 $a9788232802951 *035 $a(NO-LaBS)11973392(bibid) *035 $a(NO-OsBAS)150320405 *040 $bnor *08204$a641.572$223/nor$qNO-OsBAS *0830 $a641.5$223/nor$qNO-OsBAS *090 $c641.572$dDEL *1001 $aDelsett, Andreas Liebe$d1984-$6(NO-LaBS)773327-1$_31563800 *24510$aKjøkkenveien$ben bok om mat og arbeid$cAndreas Liebe Delsett *250 $a1. utgave *260 $aOslo$bForlaget Press$c2019 *300 $a353 sider$c22 cm *336 $atekst$0http://rdaregistry.info/termList/RDAContentType/1020$2rdaco *337 $auformidlet$0http://rdaregistry.info/termList/RDAMediaType/1007$2rdamt *338 $abind$0http://rdaregistry.info/termList/RDACarrierType/1049$2rdact *386 $mNasjonalitet/regional gruppe$bNO$0(NO-LaBS)773327-1 *5208 $aAndreas Liebe Delsett fikk tilbudet mange matentusiaster drømmer om: Ville han jobbe en periode på restaurantkjøkken, lære seg faget, lage mat på virkelig høyt nivå? Andreas så for seg noen måneder i en spennende verden, en enkel snarvei til mesterkokkenes oppskrifter og innsikter. I stedet ble tida ved kjøkkenbenken på Restaurant Stock i Oslo et utmattende og utfordrende møte med en annerledes virkelighet. Kjøkkenveien er en bok om mat, samarbeid, håndverk, gjentakelser, fellesskap, feiltagelser, kunnskap, kjøkkenmaskiner, kreativitet, kjedsomhet og klasse. I tillegg er boka det mest levende og innsiktsfulle portrettet av det profesjonelle kjøkkenet hittil skrevet på norsk. Få steder i det norske samfunnet er så mangetydige som restaurantkjøkkenet. Kokkene har blitt orakler, kjendiser og kulturelle helter, og stadig presenteres det profesjonelle kjøkkenet som mytisk og magisk i magasiner, TV-serier og populærkultur. Samtidig er kokkefaget et lavstatusyrke, med dårlig lønn, lav rekruttering, vanskelige arbeidsbetingelser og harde fysiske krav. I samfunnets øyne er kokken på samme tid kunstner og håndverker, hersker og tjener, orakel og idiot. Hvilken virkelighet venter egentlig dem som velger kjøkkenveien? Andreas Liebe Delsett (f. 1984) er programsjef ved Litteraturhuset i Oslo, tidligere leder i Rødt Oslo og grunnlegger av kunstforlaget Feil Forlag. Etter lærlingtid på Restaurant Stock i Oslo har Andreas gjennomført en uformell svenneprøve som kokk. Kjøkkenveien er hans debut som sakprosaforfatter. *65007$aArbeidsforhold$9nob$2Bokbasen AS$_30273100 *65007$aMat og drikke$9nob$2Bokbasen AS$_30485400 *65007$aRestauranter$9nob$2Bokbasen AS$_31127700 *85641$amedia.boknett.no$uhttps://media.boknett.no/objects/05/04/150320405/productimage_ORG_d25407a84c4f509818b83428575410f89b19aba3.jpg$nBokbasen, Oslo$qimage/jpeg ^