Det er oftest gjennom plyndring og erobring, handel og oppdagelser vi "kjenner" vikingtiden. Forfatterne av denne boka velger et annet utgangspunkt: Vikingenes verdensbilde. Hvordan så de på seg selv, på sine makter og guder? En faglig og fargerik framstilling, som bringer oss nærmere våre forfedre.
Forlaget skriver:
Vikingtiden begynner med plyndringen av klosteret på øya Lindisfarne utenfor Englands kyst i 793, og ebber ut 250 år senere. Plyndring, erobring, handel, oppdagelser - det er først og fremst slike forestillinger vi forbinder med denne tiden. Forfatterne av boken tar på en forfriskende måte utgangspunkt i en annen ende. Hvordan var vikingenes verdensbilde? Hvordan så de på seg selv, sine makter og guder, hvordan styrte riter og kult deres liv? Vi får innblikk i hvordan samfunnet var organisert, manns- og kvinnerollene, mentaliteten.
Vikingtiden var en dramatisk tidsalder. Det gamle ættesamfunnet ble avvløst av en sentral kongemakt, og de skandinaviske rikene oppstod. Kristendommen trengte unna den gamle hedenske åsatroen og skrivekunsten gjorde sitt inntog. Fram stiger en spennende historisk epoke, et samfunn i forvandling og mennesker som lever i en oppbruddestid, levendegjort av to av våre fremste nordiske kapasiteter.