Forlaget skriver om denne boka:
Vit hva du spiser! er en oppdatert bok om tilsetningsstoffene, eller E-numrene, i maten vår og hvilke virkninger og bivirkninger de har. Forfatterne, Øivind Brekke og Hilde Thorstensen Brekke, har samlet og systematisert en mengde informasjon om E-numre, i det som nå er blitt den fyldigste boken for forbrukere om dette emnet - og den er skrevet på lett forståelig norsk.
Meningen med boken er å videreformidle kunnskap om E-numre til den vanlige forbrukeren slik at man blir bevisst på hva man bør sortere bort fra innkjøpslisten for dagligvarer.
Boken er bygget opp rundt følgende temaer:
- Informasjon om tilsetningsstoffene og hvem som bestemmer
- Bruk, merking og forbruk
- Tilsetningsstoffene og skadevirkninger
- Beskrivelse av E-numre
- Produktoversikt over de aller fleste produkter som forbrukerne kjøper daglig, og hvilke tilsetningsstoffer de inneholder
- Alfabetisk oversikt over tilsetningsstoffene
På denne måten blir boken ikke bare en innføring i tilsetningsstoffene, men også et hendig oppslagsverk som gir oversikt, innsikt og kunnskap til den enkelte forbruker.