Dette er en oppslagsbok om tilsetningsstoffer og E-nummer i maten vår, og hvilke virkninger og bivirkninger de har. Forfatterne, Øivind Brekke og Hilde Thorstensen Brekke, har samlet og systematisert en mengde informasjon om E-numrene på en lett forståelig måte.
Hensikten med boken er å formidle kunnskap om E-numrene til forbrukerne, slik at de blir bevisst på hva som bør sorteres bort fra innkjøpslisten.
Boken er bygd opp rundt følgende temaer:
- Bruk av betegnelsen E-nummer
- Informasjon om de enkelte tilsetningsstoffene
- Bruk av tilsetningsstoffer og merking av produkter
- Tilsetningsstoffenes skadevirkninger
- Produktinformasjon
- Alfabetisk oversikt over tilsetningsstoffene
Dette er den mest komplette E-nummerbok som finnes på markedet, og den er et hendig oppslagsverk som gir oversikt, innsikt og viktig kunnskap til forbrukere.