Norge er et osteland. Det lages mer enn 250 ulike ostesorter i det lille landet vårt. På Haukeli finner du norsk chevre, på Ås en camembert som blir eksportert til Frankrike, i fjellbygda Vingelen i Tolga lager de blåskimmelost av økologisk kumelk, en entusiast på Jæren lager raclette og ricotta, og vår egen Jarlsberg er en av verdens mest solgte oster.
Yst! er en moderne og kulturhistorisk reisebok om ost og ostens historie i Norge, men mest av alt en bok om Norges rikholdige osteproduksjon i vår tid. Arne Hjeltnes øser av sin rikholdige kunnskap om ysting, ost og vårt langstrakte land, og gir oss med sin friske stil og gode humør en fengende skildring av ostemiljøene rundt om i Norge. Sammen med Morten Krogvolds fantastiske fotografier av natur og mennesker, er dette boka i tekst og bilder som gir osten den plassen den fortjener.
Man trenger ikke dra til Frankrike, Sveits eller Italia for å finne de store ostene. Vi har mer enn nok å være hjemme i vårt eget land. Velkommen til ostelandet Norge.