Spiselige bær og planter er ei plastlaminert felthåndbok som tåler å bli brukt utendørs og som presenterer 48 spiselig bær og planter. De fleste har plukket blåbær og tyttebær, men hvem har plukket de syrlige tågebærene, de eksklusive tranebærene eller bærene til tindved som kalles Nordens pasjonsfrukt? Og hvorfor kjøpe dyrt utenlandsk krydder når du kan plukke gratis norsk krydder som bergmynte og timian. I salater kan du putte friske skudd eller blader fra engsyre, geitrams, gjøksyre, karve løvetann, marianøkleblom, marikåpe, rosenrot, skjørbuksurt, skvallerkål, villøk, åkersnelle, furuskudd, granskudd og bjørkeblad. Har du lyst på noe mer «usunt» kan du finne deg en lakrissmakende sisselrot.
Boka er spekket med gode foto og kortfattet tekst som hjelper deg å finne fram ti de enkelst bær og planter.