Tausheten og øyeblikket
Kierkegaard - Ibsen - Munch
Denne boken gir en ny og samtidig lettfattelig innføring i Søren Kierkegaards liv og tenkning. Vi følger en tematisk linje fra tausheten og øyeblikket til gleden, fortvilelsen og angsten. Noen av disse temaene har vært lite påaktet i litteraturen, men boken viser at det er en tett sammenheng mellom disse begrepene hos Kjerkegaard. Her får vi både den dyptpløyende psykologen, livsfilosofen, og den oppbyggelige forfatteren Kierkegaard.
Både Ibsen og Edvard Munch leste Kierkegaard. Hvordan ble filosofen lest av de to kunstnerne? Hvordan er dramatikk som Terje Vigen, Brandt, Peer Gynt og En folkefiende influert av Kierkegaard? Kan vi finne elementer fra Kierkegaards filosofi i Munchs Skrik? Boken viser at Ibsen og Munch kan forstås bedre og oppleves rikere når man forstår deres filosofiske utgangspunkt.
Tausheten og øyeblikket passer best for studenter i filosofi, idéhistorie, litteraturvitenskap og kunsthistorie, og for alle som er interessert i Kierkegaard, Ibsen eller Munch. Den er også interessant i forhold til generell livsfilosofi, psykologi og omsorgsfag.