Forlaget skriver om denne boka:
Kirsten Flagstad (1895-1962) ble verdensberømt i kraft av sin tolkning av Richard Wagners verker, og havnet midt i det politiske vepsebolet før, under og etter annen verdenskrig. Hun uttalte intet om det som foregikk rundt henne og ga inntrykk av å leve i sin egen verden, utelukkende opptatt av å formidle sin kunst. Hun ville rett og slett være i fred, og kunne ikke begripe at kunst og politikk hadde noe med hverandre å gjøre.
Etter at hun sang i Metropolitan Opera i New York i 1935 ble Flagstad verdensstjerne over natten. Etter en friluftskonsert i Oslo i 1937, der folk klatret oppå hverandre og nærmest trampet hverandre ned, ble hun ført i kortesje gjennom byens gater. Flagstad hadde plutselig alles øyne rettet mot seg. Det hun uttalte og foretok seg fikk betydning, men også det hun unnlot å snakke om eller gjøre noe med fikk konsekvenser. Ville hun ikke innse - eller orket hun rett og slett ikke ta inn over seg - at hun ble gjenstand for en enorm interesse og oppmerksomhet utover sceneopptredenene?
Denne biografien om Kirsten Flagstad - en av norges første superstjerner og Den Norske Operas første sjef - presenterer en rekke nye opplysninger omkring hennes turbulente liv. Stedatterens dagbøker, hittil ukjente brev, bilder, legejournaler og et utall samtaler med gjenlevende som sto henne nær, har vært sentrale kilder for det som nå er et nytt stykke historie skrevet om die Flagstad, The Voice of the Century.