Hopp over navigasjon
    
Søk med mobilen
Omslagsbilde
""
Logg inn øverst til høyre, med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgitt:
cop. 2009 . - Bok . - 299 s.
Bokmål
Hylleplass:
641.5948 SKO
Bestill       Husk denne

(beta)Bli den første til å skrive anmeldelse

NrAvdelingBindPlasseringNoteStatusHylle
1Sølvberget, 3. etasje På hylla 641.5948 SKO
Forlaget skriver om denne boka:

Fra det norske kjøkkens historie gir deg spennende glimt av den norske mathistorien, fra forhistoriens kokegroper og jegerkultur, via middelalderens eller barokkens glemte tradisjoner og frem til den gradvise utviklingen av det profesjonelle kjøkkenet i Norge på 1800- og 1900-tallet.

Boken viser hvordan den norske matkulturen har utviklet seg i stadig samspill mellom nært og fjernt, lokalt og internasjonalt, i jakten på stadig nye smaker, løsninger og praktiske grep.

Side
Forhistorien8
SALT HENRIK34
HARPESTRENG36
DE FØRSTE NORSKE KOKEBØKENE40
Inn i den nye tid (1750-1900)46
POTETER74
HANNA WINSNES78
MINNA WETLESEN82
DAMPKJØKKEN OG SPISEINNRETNINGER86
Det klassiske franske kjøkken92
LEFSE OG LOMPE134
HOTEL D'ANGELTERRE, KØBENHAVN136
En profesjon tar form (1900-1940)142
MJØD OG ØL172
HENRIETTE SCHØNBERG ERKEN174
OST OG SMØR178
ANDRÉ ENGH180
HOTEL CONTINENTAL184
Maten til sjøs188
ADOLF HENRIK LINDSTRØM210
FLATBRØD216
Norsk kjøkken med fransk aksent (1940-1965)218
PAUL SCHALTENBRAND240
STATENS LÆRERSKOLE I HUSSTELL244
KOKKELANDSLAGETS TIDLIGE FASE248
Den norske kjøkkenrevolusjonen (1965 til i dag)254
LUTEFISK284
HROAR DEGE286
INGRID ESPELID HOVIG290
NASJONALE KÅRINGER294

Fra det norske kjøkkens historie


av Arvid Skogseth
Bok utgitt 2009
Ledig (Avd.: Sølvberget, 3. etasje 641.5948 SKO)
Bestill Husk denne
Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om Fra det norske kjøkkens histori
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning

Huskeliste

Lista er tom