Grunnleggende ernæringslære gir en omfattende innføring i fagområdet ernæring og er oppdatert på sentrale områder innenfor nyere forskning. Det er lagt særlig vekt på betydningen av samspillet mellom kosthold og fysisk aktivitet for god helse. Boka er også tilpasset norske forhold, blant annet med norske næringsstoffanbefalinger.
Den henvender seg til en bred gruppe av studenter innen universitets- og høyskolesektoren. blant annet innen medisin, ernæring, idrettsfag, fysioterapi og andre studentkategorier innen forehyggende og helsefremmende fagområder. Boka gir også et godt grunnlag for videre studier innen mer spesialiserte og tilgrensende områder som f.eks. klinisk ernæring, samfunnsernæring og næringsmiddelteknologi.
Jan I. Pedersen er dr. med. og professor emeritus i ernæring ved Avdeling for ernæringsvitenskap, universitetet i Oslo og tidligere professor Il ved Høgskolen i Akershus. Han var i mange år medlem av det tidligere Statens ernæringsråd hvor han spesielt arbeidet med næringsstoffanbefalinger. Han har 40 års erfaring som lærer og forsker innen ernæring. Vitamin D, fett og hjerte- og karsykdom har vært blant hans viktigste forskningsfelt.
Anette Hjartåker er dr. scient. og forsker ved Avdeling for årsaks- og karsinogeneseforskning ved Kreftregisteret. Hun er utdannet ernæringsfysiolog og har doktorgrad i ernæringsepidemiologi. Hun har erfaring med undervisning og veiledning av studenter innen medisin og helsefag på alle nivåer, fra lavere grads studier til postdoktornivå. Hjartåker arbeider særlig med ernærings- og kreftepidemiologi.
Sigmund A. Anderssen er dr. scient. og professor ved Seksjon for idrettsmedisinske fag ved Norges idrettshøgskole. Han er leder av Nasjonalt råd for fysisk aktivitet, hvor han spesielt har arbeidet med anbefalinger for fysisk aktivitet. Han har mange års erfaring med forskning innen fysisk aktivitet og risikofaktorer for diabetes og hjerte- og karsykdom.