Kva slags mat bør vi ete dersom vi skal ta omsyn til både kroppen vår og verda? Vi tar mange val når vi handlar mat. Alle alternativa gjer at sjølv det å kjøpe syltetøy kan skape hovudbry. Kva er sunnast, mest berekraftig og best økonomisk? Siri Helle, agronom og matentusiast, bruker matvarer vi finn i norske daglegvarebutikkar som eksempel når ho diskuterer dyrevelferd, ernæring, berekraft, marknadsføring og tilsetjingsstoff. Med denne boka gir Helle lesaren konkrete tips til handleturen, og hjelp til å bli ein meir medviten forbrukar.
Å handle mat byr på ei rekkje utfordringar. Berre ei heilt ordinær syltetøyhylle kan skapa hovudbry. Kva skal eg velja? Mat er næring, sosialisering, økonomi og arbeidsplassar, men mat òg ei rekke val: Kva er sunnast? Kva er mest berekraftig? Kva er rett pris å betale? Agronomen og matentusiasten Siri Helle gir lesaren møte med gjengangarar frå norske matbord og matbutikkar. Ho trekkjer fram vanlege produkt og diskuterer berekraft, dyrevelferd, marknadsføring og tilsetjingsstoff.
Dette er ei bok som skal hjelpe lesaren til å bli ein bevisst forbrukar. Siri Helle er ei hjelp på handleturen. Etter å ha lese boka er det lettare å svare på spørsmålet: Kva er bra mat både for verda og meg?