Kim Friele var den første norske kvinnen som sto åpent frem som homofil. Historien om Frieles liv i homobevegelsen er også fortellingen om tilblivelsen av et moderne Norge. Kim Friele står fortsatt på barrikadene, og hun er fremdeles kontroversiell. I år har hun blant annet nektet å gå i mottagelse hos statsministeren i protest mot regjeringens behandling av Dalai Lama, og hun har meldt seg ut av LLH fordi hun mener organisasjonen er feig og ideologisk bevisstløs. Med uredde protester og godt politisk håndverk har hun endret våre lover og hjerter. Boken er skrevet i nært samarbeid med Friele selv og utkommer i forbindelse med 80-årsdagen hennes.
Historien om Kim Frieles liv i homobevegelsen er også beretningen om tilblivelsen av et moderne Norge. Rettigheter kommer ikke av seg selv, våre sinn blir ikke mer åpne bare av at tiden går; endringene skjer når modige mennesker går foran og sier: «Vi må gjøre dette på en annen måte.» Kim Friele er et slikt menneske.
Boken skildrer milepælene i hennes aktivistiske virke: Blant annet kampen mot straffelovens paragraf 213, som inntil 1972 forbød seksuell omgang mellom menn, jobben med å få fjernet homofili som psykiatrisk diagnose og få innlemmet seksuell orientering i rasismeparagrafen, og konfliktene med DNF-48 i forbindelse med AIDS-epidemien og innføringen av en partnerskapslov som etter hennes mening glemte barna.
Kim Friele står fortsatt på barrikadene, og hun er - til tross for at hun ender nær toppen i alle kåringer av de siste århundrenes mest betydningsfulle nordmenn - fremdeles kontroversiell. Med uredde protester, godt politisk håndverk, enorm virketrang og sta utholdenhet har hun endret våre lover og hjerter. Denne boken forteller hvordan og hvorfor.