Den Nasjonale Legions korte levetid er et ukjent, spennende og delvis komisk kapittel i vår historie. Den Nasjonale Legion - den første norske fascistbevegelse, ble stiftet sommeren 1927 av den kontroversielle børsspekulanten og grossisten Karl Meyer. Han forlangte at Stortinget ble avsatt, og at det ble utnevnt en diktatorisk regjering som kunne få bukt på gjeldskrisen og felle arbeiderbevegelsen. For første gang presenteres denne historien, inkludert portretter av legionens fargerike lederskikkelser. Boken skildrer også det nervøse 1920-tallets politiske-, sosiale- og kulturelle liv, som kan være med på å forklare hvorfor fascismen på denne tiden virket appellerende for overraskende mange nordmenn.
Sommeren 1927 var Oslos største møtelokale fylt til trengsel da den kontroversielle børsspekulanten og grossisten Karl Meyer stiftet Den Nasjonale Legion, den første norske fascistbevegelse. Da Meyer forlangte at Stortinget ble avsatt og at det ble innsatt en diktatorisk regjering som kunne få bukt med gjeldskrisen og knuse arbeiderbevegelsen, klatret verdige Oslo-borgere opp på stolsetene i jubelrus.
Den Nasjonale Legions korte levetid fra sommeren 1927 til våren 1928, med sine rabaldermøter, demonstrasjoner, gatekamper og brutale overfall, er både ukjent, spennende som en kriminalroman og til tider ufrivillig komisk. Boken presenterer for første gang denne historien, inkludert portretter av legionens svært fargerike lederskikkelser, som den talentfulle forfatteren og samfunnsdebattanten Erling Winsnes og «Norges sterkeste mann», sirkusdirektør Karl Norbeck. I tillegg gir den et levende bilde av "det nervøse" 1920-tallets politiske-, sosiale- og kulturelle liv, noe som belyser hvorfor fascismen på denne tiden virket appellerende på overraskende mange nordmenn.