Hvorfor får noen stater til en positiv og inkluderende utvikling, mens andre opplever fattigdoms- og voldsspiraler? Dette spørsmålet drøfter «Kampen om utviklingen». Bokens utgangspunkt er at enhver utviklingsprosess handler om sosial kamp mellom grupper i samfunnet, og derfor ikke er en harmonisk prosess. Den har en tverrfaglig fremstilling, og benytter perspektiver og empiri fra flere fagdisipliner. Boken løfter fram åtte avgjørende politikkområder i en utviklingsstrategi: kapital, teknologi, arbeidskraft, institusjoner, land, naturressurser, kultur og menneskerettigheter. Boken er relevant for kurs i utviklingsstudier, tverrkulturell kommunikasjon og flerkulturell forståelse, samt alle som ønsker en innføring i hva som hemmer og hva som fremmer sosial utvikling.
Boka drøfter hvorfor noen stater får til en positiv og inkluderende utvikling, mens andre stater opplever fattigdoms- og voldsspiraler. Bokas premiss er at enhver utviklingsprosess handler om sosial kamp mellom grupper i samfunnet, og derfor ikke er en harmonisk prosess.
Framstillingen er utpreget tverrfaglig, og forfatteren benytter perspektiver og empiri fra flere fagdisipliner. Åtte avgjørende politikkområder i en utviklingsstrategi løftes fram: kapital, teknologi, arbeidskraft, institusjoner, land, naturressurser, kultur og menneskerettigheter.
Kampen om utviklingen retter seg mot alle som vil ha en oppdatert innføring i hva som hemmer og hva som fremmer sosial utvikling og er relevant for kurs i utviklingsstudier, tverrkulturell kommunikasjon og flerkulturell forståelse.