Mange av oss tror at vi har en, men få kan forklare nøyaktig hva sjel er. Det finnes sterke, svake og sarte sjeler. Vi føler noe innerst i sjelen, og kan være syke både på kropp og sjel. Mange trakter etter å få ro i sjelen. Men er dette bare billedlige talemåter for personlige egenskaper, eller viser ordet sjel til noe viktig og virkelig? Er sjelen en egen dimensjon i mennesket på linje med fornuft og følelser? Dette er spørsmål som ligger til grunn for denne boka om sjelens kulturhistorie. Ole Martin Høystad har tidligere gitt ut flere bøker, blant annet «Hjertet: en kulturhistorie» (2011), som ble oversatt til en rekke språk. Omtalen er utarbeidet av BS.
De fleste tror de har en, men få kan forklare hva sjel er. Vi snakker om en hel og ren sjel, om en ærlig sjel. Vi føler noe innerst i sjelen, og er redde for å ta skade på vår sjel. Det er sterke, svake, sarte, og frie sjeler. Det mest personlige finner vi i sjelens dyp.
Gjennom menneskehetens historie har sjelen vært det prismet mennesket og menneskelivet er blitt sett og forstått gjennom. Ole Martin Høystad setter spørsmål ved om dette bare er billedlige talemåter for personlige egenskaper, eller om ordet sjel referer til noe virkelig og viktig. En egen dimensjon i mennesket på linje med fornuft og følelser.
Fra forfatteren av den internasjonale bestselgeren HJERTETS KULTURHISTORIE.