Metochi er et norskdrevet studiesenter i et kloster på den greske øya Lesbos. Dette er den andre boka med oppskrifter fra kokkene på Metochi. Boka er inndelt i kapitler etter ingredienser: oliven, fisk, korn, belgfrukter, kjøtt, egg, ost, frukt, bær og honning - for å nevne noen. Oppskriftene er fra dagens kjøkken, men mange av dem bygger på lange tradisjoner. Det er flest oppskrifter i kapitlene om frukt og grønnsaker, inkludert vegetarversjoner av mange kjente greske retter som moussaka, stifado og giouvetsi. Omtalen er utarbeidet av BS.
I den nye kokeboka fra Metochi har inspirasjonen vært de lange linjene i historien om middelhavsmat, spesielt på den greske øya Lesbos. Det grunnleggende prinsippet har vært å presentere retter fra det lokale greske kjøkken i dag som alle har ingredienser med røtter i antikken. I litteratur, mosaikker og annen kunst fra antikken omtales og avbildes oliven, salt og vann, fisk og sjømat, urter, korn, vin, grønnsaker og belgfrukter, kjøtt, fjærkre og egg, ost, frukt, bær, nøtter og honning. Og det er nettopp disse ingrediensene kapitlene i kokeboka er inndelt etter. Alle oppskriftene kommer fra kokkene på Metochi, og selv om oppskriftene er fra dagens kjøkken, har mange av rettene lange tradisjoner. Det er flest oppskrifter i kapitlene om frukt og grønnsaker, inkludert vegetarversjoner av mange av de velkjente greske rettene som moussaka, stifado og giouvetsi.