Hopp over navigasjon
    
Søk med mobilen
Omslagsbilde
"5.0

Les anmeldelser
Logg inn øverst til høyre, med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgitt:
2020 . - Bok . - 245 sider
Bokmål
Sjanger:
Opplysninger:
Herlig hjemmelaget mat fra Tyrkia, Midtøsten og noen spennende steder til, det er dette Vidar Bergum inviterer deg på i sin nye kokebok. Her får du noe kjent, noe nytt og noe overraskende, og masse gode smaker og opplevelser ved spisebordet. Aubergine og tahini - hjemmelaget mat fra Tyrkia, Midtøsten og bortenfor er en inspirerende og uhøytidelig bok om hverdagsmaten slik den lages, og nytes, i disse områdene. Mat som det er raskt å lage, og mat som tar litt lenger tid, men som du likevel har tid til i en travel hverdag med litt fornuftig planlegging. Og, som i Hummus og granateple, forteller Vidar litt om matkulturen, menneskene og opphavet til flere av rettene som har blitt laget på de mange kjøkken rundt omkring i århundrer. I denne boken vil du finne et vell av vegetariske oppskrifter med spennende og gode smaker. For som Vidar sier: Kjøtt er mer som tilbehør her jeg bor, det er sesongens grønnsaker sammen med linser og kikerter som er basisen i hverdagsmaten. Men hjemmelaget mat er også den sosiale maten, mat du inviterer venner og familie til å spise og kanskje også være med å lage. Da skal bordet bugne av velsmakende og duftende retter, med og uten kjøtt. Som en perfekt avslutning, tyrkisk kaffe og noe søtt. Alt dette og mer til, får du oppskrifter på i Vidars neste bok. Vidar Bergum er bosatt i Istanbul og ble kåret til beste nisjeblogger i 2016. Juryens begrunnelse for å gi Et kjøkken i Istanbul prisen: «Vidar Bergums blogg tar litt pusten fra deg. Den er eksotisk, visuelt god og litt annerledes. Han inviterer inn på et kjøkken vi ikke kjenner så godt, med en naturlighet og raushet som gjør at du bare har lyst til å slippe alt du har i hendene og begynne å lage tyrkisk mat og prøve ut nye kryddertyper. Han skriver godt om inspirasjon og kommer alltid med gode henvisninger og tips til hvordan man selv kan få til det han lager hjemme. En leken og herlig blogg.»
Hylleplass:
Bestill       Husk denne

(beta)Skriv anmeldelse

NrAvdelingBindPlasseringNoteStatusHylle
1Sølvberget, 3. etasje FagbøkerUtlånt til 30/10/2024 q 641.5956 BER
2Sølvberget, 3. etasje FagbøkerUtlånt til 20/11/2024 q 641.5956 BER
3Finnøy bibliotek FagbøkerPå hylla q 641.5956 BER
Dette er en bok om hjemmelaget hverdagsmat fra Tyrkia, Midtøsten og enkelte andre steder. I tillegg til oppskrifter inneholder boken informasjon om mennesker og matkultur, og opphavene til retter som har blitt laget i flere århundrer. En stor andel av oppskriftene er vegetariske, med for eksempel linser og kikerter som basis, og kjøtt er til en viss grad sett på som tilbehør. Oppskriftene inkluderer både retter som er raske og lette å lage og enkelte som tar lenger tid. Boken har fotografier av de ulike rettene, tatt av den tyrkiske matfotograf- og stylisten Bahar Kitapci. Vidar Bergum er bosatt i Istanbul og driver bloggen «Et kjøkken i Istanbul», som ble kåret til beste nisjeblogg i 2016. Omtalen er utarbeidet av BS.

Aubergine & tahini : hverdagsmat fra Tyrkia, Midtøsten og bortenfor


av Vidar Bergum (foto: Bahar Kitapci)
Bok utgitt 2020
Ledig (Avd.: Finnøy bibliotek - Plassering: Fagbøker q 641.5956 BER)
Bestill Husk denne

Hummus & granateple : mat fra Tyrkia og Midtøsten


av Vidar Bergum (foto: Bahar Kitapci)
Bok utgitt 2018
Ledig (Avd.: Finnøy bibliotek - Plassering: Fagbøker q 641.5956 BER)
Bestill Husk denne
Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

-Har laget mange retter av kokeboka, og blitt like fornøyd hver gang. Tydelig og god veiledning. Har kjøpt begge bøkene - disse må man bare ha!
29.09.2021, 03:01  Mann, 55
Rapportér
Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om Aubergine & tahini : hverdagsma
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning

Huskeliste

Lista er tom