Journalist og idéhistoriker Hilde Østby forsøker i boka å finne ut hvorfor hun i nøyaktig 30 år hatet magen sin. Kvinnens mage som er kilden til liv, hjemmet til livmoren og fordøyelsen skal helst være flat. Hvorfor? I jakten på å finne opprinnelsen til sin egen selvforakt, er forfatteren innom nevrologi, psykologi og kulturhistorie. Hun gransker også sitt eget liv for å finne svar på gåten om hvorfor det er så viktig at kvinners mager nærmest er usynlige. Og hun finner overraskende svar. "Mageboka" er en motvekt til alle slankebøkene, og kan kanskje hjelpe kvinner å like kroppen sin bedre. Omtalen er utarbeidet av BS.
HVORFOR SKAL KVINNERS MAGER helst være helt flate, mens andre kroppsdeler gjerne kan være store og svulmende? Hvorfor skal selve kilden til liv, hjemmet til livmoren og fordøyelsen, være usynlig?
Da journalist og idehistoriker Hilde Østby ble 45 år, skjønte hun at hun hadde hatet magen sin i nøyaktig 30 år. Her begynte jakten på opprinnelsen til selvforakten - i nevrologi, psykologi, kulturhistorie og eget liv. Ligger svaret på gåten i hjernen vår? I klesindustrien? I menns blikk? I magasinforsider, i kvinners sosiale kontroll seg imellom? Hilde Østby leter etter svarene og finner overraskende løsninger på gåten.
Denne boka er en antislankebok. Det er en hyllest til livet og kjærligheten, og kanskje den kan hjelpe deg også med å like kroppen din bedre - gjennom sju steg.