Den norske ulvedebatten utmerker seg med sin høye grad av steile fronter. Diskusjonen om rovdyrets plass er kjerne til dyp uenighet, og bidrar til splittelse mellom by og land, gamle og unge og de som lever av naturen og de som vil verne den. I denne boken undersøker journalist og Aftenposten-kommentator Frank Rossavik debattens mange nyanser, og han peker på hvordan skillelinjene ikke alltid går der man først antok. Med en åpen og nysgjerrig tilnærming lar han en lang rekke aktører som forskere, bønder, jeger og politikere få belyse saken fra sitt ståsted. Ifølge Rossavik er disse stemmene ikke bare forbeholdt debatten om ulvens vilkår i landet. Han mener at de utgjør en del av en ny politisk virkelighet i Norge. Omtalen er utarbeidet av BS.
Få debatter setter sinnene så i kok som den norske ulvedebatten. To tilsynelatende uforenlige syn på rovdyret splitter by og land, ung og gammel, naturvernere og naturbrukere, men ikke etter absolutte linjer - bildet har skygger og nyanser, ofte der man minst venter å finne dem.
Frank Rossavik dykker ned i emnet med åpenhet og nysgjerrighet. Leseren får ta del i hans møter med jegere, sauebønder, politikere og forskere, uten forutinntatthet, men med oppriktig vilje til å finne ut hva de forskjellige frontene representerer. Til sammen danner de et bilde, ikke bare av den norske rovdyrdebatten, men av en ny politisk virkelighet, der motsetningene ofte følger andre skillelinjer enn de vi er vant til å lete langs. Slik leder ulvesporene i norsk samtidsdebatt mot mer enn bare rovdyrspørsmålet - de gir innsikt i en ny politisk virkelighet.