Knut Hamsun lappet de gamle kalosjene sine med ulltråd, helt til familien kjøpte nye til ham. Men dem aktet han ikke å bruke. De gamle gjorde jo fortsatt jobben sin! Hva består egentlig det gode og meningsfulle livet av? Gjennom samtaler med moren sin og arbeidet i hagen prøver Dag Hoel å finne svar på dette spørsmålet. I en tid der vekstideologien råder, forsøker Hoel å vise at det er den nøysomme livsstilen som gjør oss rike. Den nåværende livsstilen vår fører til at dyr og planter utryddes i forrykende fart. Derfor trengs det en endring i levemåten vår. Å kunne håndtere en symaskin, filetere en fisk, lage ripssaft og dyrke grønnsaker i hagen er både godt for sjela og planeten. 'I Hamsuns kalosjer' er en munter bok om blant annet fellesskap, galskap og økologi. Omtalen er utarbeidet av BS.
I HAMSUNS KALOSJER ER ET muntert drama fra hagen - om nøysomhet i vekst-ideologiens tid. Etter å ha tenkt grundig, har forfatteren kommet til at hensikten med det hele er å ha det bra.
Så hvordan feste et behagelig grep om livet? Knut Hamsun lappet sine utslitte kalosjer med ulltråd. Han satt med stoppenål i kveldstimene og bearbeidet minner som ga sting til livet. Ikke noen dårlig strategi, mener forfatteren. Selv forkynner han potetens- og purreløkens evangelium. Å samhandle med biller og meitemark, er bedre enn å fortære tida med grådige jeksler.
Fortellinga utspiller seg gjennom skiftende årstider i hagen, og i samtaler med mor som er nittiseks år og ser det hele i en større sammenheng - om hun har sovet godt.
I Hamsuns kalosjer er heimstaddikting om fellesskap, dårskap og høners plass mellom alt som puster.